Evcil Hayvanlar hk. duyuru

Günlükkent Sitesi Yönetim planının 34. Maddesinin a) bendinde de belirtildiği üzere, kedi/köpek gibi evcil hayvanların evlerde bulundurulması yönetim kurulundan alınacak özel izne tabidir.
Hayvanseverlerin artması ama aynı oranda da sorumsuzca davranmaları ve hem sözlü hem de yazılı şikayetler nedeniyle ilk duyurumuzu 12/10/2015 tarihinde sizlerle paylaşmış ve bazı ricalarımızı sizlere iletmiştik.
Ancak geçen süre içinde maalesef uygulamalarda bir iyileşme görülmediği gibi,komşular arasında gerginlikler yaşanmakta ve son günlerde şahit olduğumuz gibi adli vaka haline gelmektedir. Bu nedenle konunun önemsenmediğini görmek bizi daha radikal tedbirler almaya yöneltmiştir.

1. Site içerisinde serbeste dolaşan kedi/köpekler tasmalı ve karneli olsalar dahi sahipsiz kabul edilecek ve belediyenin ilgili birimlerine haber verilerek toplatılacaktır. Bu konuda Fethiye Belediyesi ile işbirliği başlatılmıştır.
2. Kedilerin/köpeklerin ihtiyaçlarının giderilmesi için mutlaka site dışındaki boş araziler tercih edilmelidir. Ama yine de elde olmayan nedenlerle dışkıları ortalığa yapılıyorsa bunlar hemen plastik torbaya konularak çöp konteynırlarına bırakılmalıdır. Bu işlemi yapmak bazı hayvanseverlere zor gelebilir bu şartlarda sorumluluk taşıyamayacakları belli olacağından tavsiyemiz onları barınaklara teslim etmeleridir. Hayvan beslemek sadece sevgi alışverişi değil sorumluluk demektir, kurallara uymak etrafın hassasiyetine kulak vermek, bencil olmamak demektir.
3. Sitemiz içinde kalan tüm yeşil alanlarda zaman zaman bakım çalışmaları yapılmaktadır. Görmezden gelinen dışkılar çalışmalar esnasında makinelerle etrafa sıçramakta ve personelimizin sağlığını tehdit etmektedir. Kaldı ki sitemizin yeşil alanları evcil hayvanların ihtiyaç parkı değildir. Ve buna müsaade de edilmeyecektir. Ayrıca kedilerin balkon minderlerini de kirlettikleri tespit edilmektedir.
4. Kedi/Köpekler için yemek artıklarının bahçelere dökülmesi, plastik kaplar içerisinde ortalarda bırakılması ya da özel mamaların bahçelerde verilmesi görüntü kirliliği yapmakta birlikte hijyenikte değildir. Fare, çeşitli böcekler, yılan ve kertenkeleleri davet etmektedir. Bu durumların hepsine çok defa şahit olduk.
5. Çok şaşırtıcı bir şekilde hayvanlarını çocuk parkına bırakıp, ihtiyaçlarını oradaki kumlara yaptıranlar olduğu görülmektedir.
6. Her sene, her defasında havuza ve etrafındaki tesislere kedi/köpek getirilmemesi duyurusu yapıldığı halde irili ufaklı evcil hayvanlar getirilerek bu haklı uyarının önemsenmediği görülmektedir. Birinci madde de belirttiğimiz işbirliği burası için de geçerlidir.

Evcil hayvanların sebep olabileceği tüm maddi/manevi (kedi ve köpeklerden korkan, sevmeyen kişiler de var) zararların sorumlusu sahipleridir. Dolayısıyla bahsi geçen konularda duyarlı olmanızı rica ediyoruz.
Zira bütün bu ricalar, dikkat çekmeler ve uyarılar yönetim adına duyurulmakla birlikte esasında sizlerin zaman zaman hem yazılı, hem de sözlü şikayetleriniz nedeniyle yapılmaktadır. Özellikle evcil hayvan sahibi kiracılarımızın bu duyurularımıza önem vermelerini rica ediyoruz.
Komşular olarak sizlerin de bizimle aynı hassasiyeti göstermeniz gerekmektedir.

SİTE YÖNETİMİ